10.09.2021

Velkou radost nám první týden ve škole udělal Dominik Simon, hráč Pittsburgh Penguins, který zavítal mezi děti v rámci pravidelných tematických odpolední, aby popovídal o životě hokejového profesionála. Děti, které se přihlásily, si připravily tolik otázek, že se Dominik téměř nedostal ke svému vyprávění.

Velký zájem vzbudil popis toho, jak se dostal k jednotlivým číslům na dresech. 94 dostal v národním týmu jako nováček pro MS 2015 v Praze jako ročník narození, teď se vrací ke své oblíbené 49. Děti se ptaly na to, jaké to bylo před prvním zápasem v NHL, kde byl povolán z farmy na zápas proti NY Rangers, (trenér jej vzbudil při odpoledním šlofíku a tým pak pro něj poslal limuzínu), na nebezpečí při hokeji (ukázal dětem několik nových zubů), na srovnání hry na v české lize a NHL („more rewarding“ zejména kvůli fanouškům spoluhráčů), na počet hokejek, které potřebuje na sezónu (cca 50, ale třeba Chris Letang hraje každý zápas s novou).

Dominik se také děti ptal sám, na tom, jaké sporty dělají, jak se učí, jak to funguje v našem věkově smíšené škole, nejvíce zpovídal děti, které trénují v klubu v Říčanech.

Všechny pobavilo povídání o předzápasových rituálech hráčů v NHL, či popichování některých hráčů, kteří se během zápasů snaží své protihráče vytočit. Asi nejzajímavější bylo však předání zkušeností ze života pro sportovce, o tréninkové morálce, nutnosti práce na sobě, posouvání vlastních hranic a překonávání překážek.

Děkujeme za čas, který nám po tréninku a před odjezdem na kemp do Pensylvánie věnoval a jsme vděčni týmu Pittsburgh Penguins, že své hráče vede k tomu, aby svůj čas školám věnovali.